Välkomna till Hamra Trail.

2022 gick första upplagan av vad vi hoppas blir ett härligt, återkommande lopp här i Tänndalen.
Andra upplagan går av stapeln 28-30 juli 2023! I år finns det 50 platser per lopp, ett längre och ett kortare – vilket vill du springa? Eller kör du båda? Det blir ett barnlopp även i år, det var förra årets mest populära lopp!

Datum och tid

Hamra Distans äger rum lördag 29 juli, med start 10:00 och målet stängs 16:00.

Hamra Sprint äger rum söndag 30 juli, med start 10:00 och målet stängs 14:00.

Hamra Barn äger rum fredag 28 juli, med start 15:00 och målet stängs 16:00.
OBS! Annan start & mål jämfört med Distans och Sprint.

Start och mål

Distans och Sprint startar och går i mål utanför Ski Lodge Tänndalen.

Barnloppet startar och går i mål ovanför sittliften Hamra Comfort.

Klasser och banor

Du kan springa i Dam- eller Herrklass i båda loppen.
I år har vi 50 platser per lopp, oavsett klass. Först till kvarn med andra ord.

Hamra Distans är ett lopp på 24 km. Med starten utanför Ski Lodge Tänndalen får ni jobba er upp till kalfjället på slingrande stigar och ett gäng härliga höjdmeter, på högsta punkt kommer ni ha en någorlunda vidunderlig utsikt. Vi kommer inte ha ett snöre att dra någonstans längs banan, men vi slutar klocka tid efter sex timmar. Målet är på samma plats som starten.

Hamra Sprint är ett lopp på 9 km. Med start utanför Ski Lodge Tänndalen kommer ni springa upp på fjället norr om RV84. Vi kommer inte ha ett snöre att dra någonstans längs banan, men vi slutar klocka tid efter fyra timmar. Målet är på samma plats som starten.

Vår efterlöpare och funktionärerna kommer se till att alla deltagare kommit in i mål.

Bra publikplats för det långa loppet är Fjällnäs på Fjället som ligger vid Östra Kroktjärn. Fjällnäs på Fjället kommer att ha öppet under Hamra Distans, kl 10-15, ni som är hejarklack där kan passa på att njuta av deras servering. En annan bra publikplats är uppe vid gamla lifthuset ovanför Hamra Syd, den platsen funkar bra för både långa och korta loppet.

Barnloppet kommer i år igen gå på Ski Lodge Tänndalens härliga Lämmelstig som ligger uppe på fjället. Dit får ni lov att åka Hamra Comfort, sittliften vid Ski Lodgen.

Löparmiddag

I år sammanfaller Hamra Trail Distans med Musikkväll på kalfjäll vilket innebär att vi kommer att köra en After Run på lördagen. Weeping Willows börjar spela uppe på kalfjället kl 19, för att ni som tänker se konserten samlas vi ganska tight inpå efter loppet, vid kl 17-17:30. Det kommer bli en supertrevlig kväll, i vanlig ordning säljs det mat men eftersom det är eventhelg kommer det också att spelas livemusik på uteserveringen som förband.

Tidtagning

I år kommer vi att använda oss av MittLopp Timing, en tjänst levererad av MittLopp.
Vi väljer att använda denna tjänst för att förenkla för oss samt att ge löparna en mer exakt tid. Åskådarna kan följa loppet live.

Live-resultat för Distans.

Live-resultat för Sprint.

Obligatorisk utrustning

Du skall ha en ryggsäck. I den ska du ha;
• en egen kåsa/motsvarande – vi använder ej engångsmuggar vid vätskekontrollerna
• ett förstärkningsplagg för överkroppen
• en vindjacka och beroende på vädret även vindbyxor
• en buff
• första förband ink dauerlinda
• mobiltelefon med sparat säkerhetsnummer, kommer i PM inför loppet

Försäkring

Vi som arrangör har en ansvarsförsäkring, men alla deltagare uppmanas att se över sin egen försäkring. Vid anmälan finns möjligheten att köpa till Folksams Motionsloppsförsäkring. Köper du den och skulle sedan bli sjuk eller skadad inför loppet får du tillbaka anmälningsavgiften utan självrisk.