Välkomna till Hamra Trail. Första upplagan av vad vi hoppas blir ett härligt, återkommande lopp här i Tänndalen. Denna första upplaga kommer erbjuda ett begränsat antal deltagare möjligheten att springa en lång eller en kort bana. Eller båda? Även ett barnlopp kommer att arrangeras för de vuxna deltagarnas största supportrar!

Datum och tid

Hamra Distans äger rum fredag 8 juli, med start 11:00 och målet stängs 17:00.

Hamra Sprint äger rum lördag 9 juli, med start 11:00 och målet stängs 15:00.

Hamra Barn äger rum lördag 9 juli, med start 12:00 och målet stänger 14:00.

Start och mål

Vid toppen av Hamra Komfort i Tänndalen har vi ett eventområde där start och mål sker samt att utställare kommer att finnas på plats under dagen. Till startområdet kommer du genom att gå upp eller åka sittlift.

Klasser och banor

Du kan springa i Dam- eller Herrklass i båda loppen.
I år har vi 100 platser per lopp, oavsett klass. Först till kvarn med andra ord.

Hamra Distans är ett lopp på 25 km, om du vore en fågel. Med start och mål på ca 1000 möh, med vidunderlig utsikt bjuds du på slingrande stigar och ett gäng härliga höjdmeter, som gör loppet längre än 25k, runt Svansjön. Vi kommer inte ha ett snöre att dra någonstans längs banan, men vi slutar klocka tid efter sex timmar.

Hamra Sprint är ett lopp på 9 km, fågelvägen. Med start och mål på ca 1000 möh springer du över vår högsta topp i närområdet, Svansjökläppen 1126 möh. Vi kommer inte ha ett snöre att dra någonstans längs banan, men vi slutar klocka tid efter fyra timmar.

Vår efterlöpare kommer se till att alla deltagare kommit in i mål.

OBS: publik får ej vistas runt banan, ni får heja på löparna vid start och målgång eller från kullarna vid Big Bench.

Löparmiddag

Alla löpare, samt hejarklack, har möjlighet att anmäla sig till middagen. Det blir en grillbuffé till ett pris av 395 kr och anmälan görs direkt till Ski Lodge Kök och bar på infon i posten Löparmiddag.

Tidtagning

Första året kommer vi sköta tidtagningen manuellt. På Löparmiddagen kommer de tio snabbaste i båda loppen respektive klasserna att presenteras. Tiderna i sin helhet kommer läggas upp på hemsidan snarast efter helgen.

Obligatorisk utrustning

Du rekommenderas att ha en egen vätskeryggsäck. I den ska du ha;
• en egen kåsa – vi använder ej engångsmuggar vid vätskekontrollerna utan fyller din kåsa
• ett förstärkningsplagg för överkroppen
• en vindjacka och ett par vindbyxor beroende på vädret
• en buff
• första förband ink dauerlinda
• mobiltelefon med sparat säkerhetsnummer, kommer i PM inför loppet

Försäkring

Vi som arrangör har en ansvarsförsäkring, men alla deltagare uppmanas att se över sin egen försäkring. Vid anmälan finns möjligheten att köpa till Folksams Motionsloppsförsäkring. Köper du den och skulle du sedan bli sjuk eller skadad inför loppet får du tillbaka anmälningsavgiften utan självrisk.